Στις 12 Ιουνίου 2024 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στο πλαίσιο της Αμυντικής Εβδομάδας, η ΚΗ’ Εκπαιδευτική Σειρά Ακολούθων Πρεσβείας της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά την επίσκεψη οι σπουδαστές, με επικεφαλής τον διευθυντή της Διπλωματικής Ακαδημίας, πρέσβυ Μιχαήλ-Χρήστο Διάμεση, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες της εταιρείας.
 
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.
 
Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στην έδρα της Σχολής στη Βάρη, ο διοικητής της Σχολής υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, αντιναύαρχος (ε.α) Αλέξανδρος Γ. Διακόπουλος, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Ανδρέα Κορωνάκη, ως εκπροσώπου των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.
 
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε στις 22 Μαΐου 2024 ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας που υλοποιεί η ΕΑΒ.
 
Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τον Διοικητή της Γενικής Αρχής Στρατιωτικής Βιομηχανίας (GAMI) της Σαουδικής Αραβίας, A.E. Ahmad Abdulaziz Al-Ohali, συνοδευόμενο από τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα, Α.Ε. Dr Saad Alammar, και επίσημη αντιπροσωπεία της GAMI.
 
Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα, κυρία Laurence AUER.
 
Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τον Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, κ. Rudrendra Tandon.
 
Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Αντιπτεράρχου (Ι) Απόστολου Χόρτη, η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητή της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας Ελέγχου Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΥΠΑΕΑΒ), από τον Σμήναρχο (ΜΑ) Δημήτριο Κρικέλα στον Σμήναρχο (ΜΗ) Ευάγγελο Σπύρου.
 
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της εταιρείας με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα της ΕΑΒ καθώς και στους νέους στόχους για το 2024. Μάλιστα, επειδή η εκδήλωση συνέπιπτε με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης, λόγω της ημέρας, μοίρασε σε όλες τις εργαζόμενες λουλούδια.
 
Ευτυχισμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Η Lockheed Martin παραμένει αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην υποστήριξη της εξέλιξής τους στην αεροπορική βιομηχανία και όχι μόνο. Στις 7 Μαρτίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αυτό το μήνυμα θέλησε να μοιραστεί με τις εργαζόμενες γυναίκες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Μάλιστα, στην προς τιμή τους εκδήλωση εκφώνησαν ομιλίες οι κυρίες Gibbens και Κορνέζου και δόθηκαν συμβολικά δώρα.
 
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, με επικεφαλής τον Υποναύαρχο (USN) Rear Admiral Antony E. Rossi, Director Navy International Programs Office (NIPO).
 
Τον Δεκέμβριο 2023, οι κκ Derek Witherington και Steve Blakely, εκπρόσωποι της Lockheed Martin στην ΕΑΒ, τίμησαν την ομάδα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με την απονομή επαίνου. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπαλαμούτης και η Ελένη Παναγιωταρά ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό - που πάντα επιδεικνύουν - και την προσωπική τους σφραγίδα που καθημερινά θέτουν στην υποστήριξη του προγράμματος C-130J. Οι προσπάθειές τους συνετέλεσαν στη βελτίωση των KPIs και στην απόλυτη (100%) τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση των παραδόσεων στη Lockheed Martin, το 2023. Για πρώτη φορά, η ΕΑΒ κατάφερε να μηδενίσει τις ελλείψεις κατηγορίας 3 και 4, έπειτα από πολλούς μήνες το 2023. Η αφοσίωση και η συνεργασία της Ελένης και του Δημήτρη εκτιμάται βαθύτατα από όλους στη Lockheed Martin. Μπράβο!
 
Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπεία των Ακολούθων Άμυνας ξένων Πρεσβειών.
 
H Lockheed Martin μέσω των Bill Wines, Billy Wright και Chuck Akers απένειμε τιμητικά μετάλλια και επαίνους στον Δημήτρη Σερίδη, Προϊστάμενο Τομέα Συναρμολόγησης F-16 και τη Σπυριδούλα Κορνέζου, ΠροΪσταμένη Τομέα Ποιότητας Αεροκατασκευών ως αναγνώριση για τις άοκνες προσπάθειές τους για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας, της συνεργατικότητας και γενικότερα της αποδοτικότητας του προγράμματος συμπαραγωγής.
 
Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ
 
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έδωσε και φέτος ισχυρό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου 2023, στην Αθήνα, και η συμμετοχή της κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής
 
Την Πέμπτη 4.05.2023 ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Κύπρου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ
 
Την Πέμπτη 30.03.2023 επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ο Ακόλουθος Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας Capt. Mike Biery. Τον Capt. Biery συνόδευε ο Στρατιωτικός Ακόλουθος, Col. Nathan Mann.
 
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας τίμησε, στις 8 Μαρτίου 2023, η Lockheed Martin Aero για τη συμβολή τους τις γυναίκες που συμμετέχουν στα τέσσερα προγράμματα της LMA. Στην προς τιμή τους εκδήλωση εκφώνησαν ομιλίες οι κυρίες Βρούχα και Καρκαλέτση.
 
Επιτυχής η συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού IDEX 2023, που διεξήχθη από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
 
Την Τρίτη 24.01.2023, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΕΑΒ εγκαινίασε τα νέα κτίριά της και παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία το πέμπτο αναβαθμισμένο F-16 Viper
 
Τα πρόσωπα πίσω από τα F-16 κατά τη βράβευσή τους από τη Διοίκηση της ΕΑΒ. Λαμπροί επιστήμονες, αεροναυπηγοί, μηχανολόγοι, ελασματουργοί, απλοί εργαζόμενοι δουλεύουν διαρκώς και προσθέτουν νέα όπλα στη φαρέτρα της Πολεμικής Αεροπορίας μας.
 
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα αντιπροσωπεία της Σχολής Ικάρων με επικεφαλής τον Διοικητή Υποπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Καραμεσίνη
 
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας επισκέφθηκε την 1 Νοεμβρίου 2022 ομάδα σπουδαστών (ανώτερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων) της Σχολής Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και την αποστολή της εταιρείας.
 
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας επισκέφθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2022 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων που εκτελεί με απόλυτη επιτυχία η ΕΑΒ.
 
H EAB τιμήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τη Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO ως κορυφαία συμμετέχουσα εταιρεία στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη συνολική της παρουσία.
 
Ημέρα-ορόσημο η 27η Ιουλίου 2022 για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), καθώς παρέδωσε στη Lockheed Martin Aeronautics, κατασκευάστρια εταιρεία αρχικού εξοπλισμού του C-130J Super Hercules, το 2.000στό δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J.
 
Την παρθενική τους πτήση, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Viper της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ανέλαβαν η ΕΑΒ και η Lockheed Martin, πραγματοποίησαν στις 15 και 16 Ιουνίου 2022 τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
 
Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα επισκέφθηκε στις 3 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
 
Ένας αγώνας μπάσκετ διοργανώθηκε στις 13 Μαΐου 2022, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο ΑΕΝΚ – «Δημήτριος Βικέλας», στην Κηφισιά. Στο παρκέ αναμετρήθηκαν η ομάδα μπάσκετ της ΕΑΒ και οι Flyers της Lockheed Martin, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
 
Την Πέμπτη 12-5-2022, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α., κ. Ιωάννης Κούτρας, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Με δώρα και λουλούδια υποδέχθηκε στις 6 Μαΐου 2022 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία τις 138 σκληρά εργαζόμενες μητέρες της εταιρείας. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, είχε τίτλο «Mum’s the word!» και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.
 
Επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πραγματοποίησε στις 5 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) και της Οργάνωσης AHEPA, καθώς και εκπρόσωποι εβραιοαμερικανικών οργανώσεων (B'nai B'rith International, Conference of Presidents of American Jewish Organizations).
 
Στις 12 Απριλίου 2022, στα γραφεία της ΕΑΒ, στην Αθήνα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων που θα συμβάλουν στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας.
 
Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Γραφείο Συνεργατών του υπουργού Οικονομικών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσιάστηκαν νέες πτυχές του καινοτόμου προγράμματος «Αρχύτας», το οποίο θα αναβαθμίσει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
 
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης νέων ειδικών στεγάστρων για την προστασία προσωπικού και αεροσκαφών, τα οποία θα κατασκευαστούν με δαπάνη της Lockheed Martin Aeronautics.
 
Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας και ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων που εκτελεί με επιτυχία η ΕΑΒ ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου.
 
Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Αντιπροέδρου (Vice President Procurement) της Lockheed Martin Aeronautics κας Lynda Owens.
 
Αντιπροσωπεία της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) με επικεφαλής τον Διοικητή, Υποπτέραρχο (Ι) κ. Γεώργιο Βαγενά και τον Επιτελάρχη, Υποπτέραρχο (Μ) κ. Κωνσταντίνο Κλενιάτη, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας στην Τανάγρα, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021.
 
Με μικρή καθυστέρηση λόγω της παρατεταμένης συγκυρίας της πανδημίας και των συνεπειών της, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Τρίτη, 09.03.2021.
 
Η ΕΑΒ συμμετείχε στο Ελληνικό Περίπτερο της διεθνούς έκθεσης IDEX 2021 (21-25 Φεβρουαρίου 2021) που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 υποδεχθήκαμε στις εγκαστάσεις μας τον Αεροπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ Col. Christopher Barber, συνοδευόμενο από τον Lt. Col. Christopher Floyd του ODC.
 
Στις 16 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπειών της DCMA, του ODC (Office of Defense Cooperation) και της Lockheed Martin στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
 
Στις 15 Ιανουαρίου 2020 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας εκπροσώπους του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ (Defense Security Cooperation Agency) και του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ.
 
H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Athens Flying Week 2019
 
Tην Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης PGC-1701 των σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Επιτροπής και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε σύντομη παρουσίαση των δυνατοτήτων της ΕΑΒ με έμφαση στα προγράμματα που αφορούν τεχνολογίες διαστήματος, καθώς και ξενάγηση σε περιοχές των Συνθέτων Υλικών και της EMC.
 
Την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Υποναύαρχο (USN) Rear Admiral Francis D. Morley, Director Navy International Programs Office (NIPO).
 
26.6.2019 – Παράδοση του 1500ού δομικού συγκροτήματος του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J & Επανέναρξη της γραμμής παραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους F-16
 
19.6.2019 - Αεροσκάφος P-3B του Πολεμικού Ναυτικού #152744 (Ενδιάμεσης Λύσης): “Ferry Flight” από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
 
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχο (Ι) Αθανάσιο Σαββόπουλο και επιτελείς του ΓΕΑ και της ΔΑΥ, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας.
 
Το Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3 Orion.
Το πρόγραμμα αναβάθμισης υποστηρίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τη Lockheed Martin και την ΕΑΒ.
 
Διαπιστευμένοι Ακόλουθοι των Πρεσβειών της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ιράν, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας, πραγματοποίησαν στις 11 Ιουνίου 2018 την καθιερωμένη επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.
 
Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 επισκέφθηκαν την ΕΑΒ ο κ. Jonathan Hoyle, Vice President Europe και ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, Vice President Corporate International Business Development της Lockheed Martin.
 
Την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Lockheed Martin με επικεφαλής την κα. Karmyn Norwood, AMMM VP International Programs. Στην επίσκεψη συμμετείχε ο κ. Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero. Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Ανασκόπησης Προγραμμάτων (Κατασκευαστικό C-130J, Συντήρηση/Αναβάθμιση Ρ-3Β, Επανέναρξη κατασκευής συναρμολογημάτων του F-16 κ.ά. μελλοντικά προγράμματα).
 
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας τον κ. Rod McLean (Vice President and General Manager F-16/F-22 Integrated Fighter Group), τον κ. Wayne Davis (Program Manager F-16 International Coproduction-Greece) και τον κ. Ντένη Πλέσσα Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero.
 
Την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Lockheed Martin αποτελούμενη από τους κ. Arvin F. Merrell (Director, F-16 Americas, Europe & Israel), κα. Megan D. Koval (Sr. Program Manager, Integrated Fighter Group F-16 Europe & Israel) και κ. Ντένη Πλέσσα Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero.
 
Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Α’ Αθηνών & Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΕΑΒ την Τετάρτη, 2 Μαϊου 2018.
 
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 μας επισκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ φοιτητές εννέα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της εβδομάδας «International Business Week – Finance» που διοργανώθηκε στη χώρα μας.
 
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της εταιρείας AIM (Aerospace Industrial Maintenance) NORWAY με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ove Haukåssveen.
 
Με την τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση ένδεκα (11) σπουδαστών της Προεδρικής Φρουράς των Η.Α.Ε, στο αντικείμενο της Ηλεκτρολογίας & των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αεροσκαφών. Η τάξη (PGC 1503) που αποφοίτησε ήταν η 11η κατά σειρά - των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν αρχίσει από το 2012 και συνεχίζονται - μεταξύ της Προεδρικής Φρουράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ΕΑΒ.
 
Ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών αποτέλεσε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΒ, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.
 
Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπεγράφη στις 22 Νοεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη και του Executive Director του Clean Sky 2 JU κ. Tiit Jurimae. H συνεργασία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Clean Sky – του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας στον τομέα της Αεροναυπηγικής – και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προσφέρει στρατηγικής σημασίας ευκαιρίες στην κατεύθυνση της υποστήριξης της ανταγωνιστικότητας της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων της περιφέρειας.
 
Την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017, η ΕΑΒ και η ΔΕΗ ανακοίνωσαν την μεταξύ τους υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.
 
Η εταιρεία μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Ζ. Γκίκα, συμμετείχε στο Ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού (Annual Meeting and Exposition) AUSA 2017, όπου για τέταρτη συνεχή χρονιά εκπροσωπείται η εγχώρια αμυντική βιομηχανία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Lockheed Martin πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην ΕΑΒ για την ανασκόπηση τρεχόντων προγραμμάτων - των δομικών μερών του αεροσκάφους C-130J και της συντήρησης και αναβάθμισης των αεροσκαφών P-3B - καθώς και για τον προγραμματισμό μελλοντικών αναγκών και επέκταση της συνεργασίας.
Η Lockheed Martin εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΑΒ και την άριστη ποιότητα των προϊόντων της.
 
Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R Pyatt και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Κυριακίδης, συνοδευόμενοι από επιτελείς των. Συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της Lockheed Martin Aeronautics International κ. Ντένης Πλέσσας.
 
H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) και Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ) υπέγραψαν Σύμβαση την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο της υπάρχουσας μεταξύ τους Προγραμματικής Συμφωνίας.
 
Η ΕΑΒ συμμετείχε στο PARIS AIR SHOW 2017 όπου παρουσίασε τις δραστηριότητές της και διερεύνησε νέες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών.
 
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 υποδεχθήκαμε στην έδρα της ΕΑΒ στον Πύργο Αθηνών την Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κα. Anna Barbarzak. συνοδευόμενη από την Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας κα Iwona Woicka-Zulawska, καθώς και εκπροσώπους από: Air Force Institute of Technology, Polish Space Agency, Silesian Aviation Cluster, City of Rzeszow (Aviation Valley).
 
Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών & Επενδύσεων με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή Αντιναύαρχο ΠΝ εα κ. Κυριάκο Κυριακίδη.
 
Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 η εταιρεία μας συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Αμυντική Βιομηχανία - Τεχνολογία - Logistics, ως μοχλός Ανάπτυξης της Οικονομίας», που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ). Την ημερίδα παρακολούθησαν Αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στελέχη φορέων και επιχειρήσεων σχετικών με το αντικείμενο της αμυντικής βιομηχανίας, της αμυντικής οικονομίας, της τεχνολογίας και των logistics. Μεταξύ των ομιλητών που εξέθεσαν τις απόψεις τους, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος ανέπτυξε το θέμα «Παρόν, Μέλλον, Προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας».
Στην ημερίδα παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ζαχαρίας Γκίκας , καθώς και τα στελέχη της εταιρείας μας τα οποία παρακολούθησαν τον προηγηθέντα κύκλο του σεμιναρίου, που είχε ως αντικείμενο την «Οικονομία Ασφάλειας & Άμυνας - Διοικητική, Μηχανική & Υποστηρικτική Επιμελητεία στελέχη της εταιρείας μας.
 
Με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), κας Ματρώνας Κυπριανίδου, πραγματοποιήθηκε, στις 26 Απριλίου 2017, επίσκεψη αντιπροσωπείας της European Space Agency (ESA) στις εγκαταστάσεις μας. Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης στελέχη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από τη ΓΓΕΤ.
 
Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας κλιμάκιο της Αμερικανικής Αεροπορίας (U.S. Air Force) και της Lockheed Martin Aeronautics σε μία συνάντηση με τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ, με θέμα την αναβάθμιση αεροσκαφών F-16.